بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تبارک وتعالی: (وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلاً مِمَّنْ دَعا إِلَى اللَّهِ وَ عَمِلَ صالِحاً وَ قالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ)(فصلت/33) «و کیست خوشگفتارتر از کسی که به سوی خداوند فرا خواند و کاری شایسته انجام دهد و بگوید: من از مسلمانانم.» (وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ)(آل عمران/104) «و باید از [میان] شما گروهی باشد که [مردم را] به سوی نیکی دعوت کنند؛ به معروف امر نمایند و از منکر باز دارند و آنان همان رستگارانند.»
(...إِنْ أُرِيدُ إِلاَّ الْإِصْلاحَ مَا اسْتَطَعْتُ وَ ما تَوْفِيقِي إِلاَّ بِاللَّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ إِلَيْهِ أُنِيبُ)(هود/88) «... من تا آن جا که میتوانم جز اصلاح [خود و شما] چیز دیگری نمیخواهم و توفیق من هم جز به [یاری] خدا نیست. تنها بر او توکل مینمایم و تنها به سوی او باز میگردم.»
جماعت دعوت و اصلاح تشکلی است مدنی که در چارچوب اندیشهی اسلامی و بهمنظور ترویج معنویت، فضایل اخلاقی و تلاش برای توسعهی فردی و اجتماعی در جهت نیل به زندگی متوازن و معنادار فعالیت میکند. این تشکل به کرامت ذاتی انسان، آزادی و حقوق بشر، عدالت و برابری، میانهروی، نوگرایی، شورا، همبستگی ملی، دگرپذیری و خشونتپرهیزی، در اندیشه و عمل پایبند است. روش جماعت برای دستیابی به اهداف خود: دعوت، آموزش و تربیت، مشارکت مدنی و نقد و گفتگو میباشد
ایران متعلق به همهی شهروندان ایران زمین است؛ تنوع قومی، مذهبی، فكری و سیاسی فرصتی برای توسعهی متوازن و پایدار میباشد و تعلق به یك هویت خاص نه منشأ ایجاد حق ویژه و نه سبب محرومیت از حقوق شهروندی است. در آموزههای دین مبین اسلام بر تفاوت و تنوع در جوامع انسانی بهعنوان فرصتهایی ارزشمند در روابط اجتماعی تأکید شده است؛ همانگونه که آیهی شریفهی: «یا أَیهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوباً وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ»[الحجرات/13] این رویکرد را مورد تأیید قرار میدهد. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز، با الهام از تعالیم دین مبین اسلام، تعدد و تکثّر را به رسمیت شناخته و مشاركت عموم شهروندان و بهرهمندی آنان از مواهب كشور را مورد تأکید قرار داده است. بیگمان فراهم کردن زمینههای شکلگیری و فعالیت احزاب، تشکلها و سازمانهای مردمنهاد پویا و منسجم، از لوازم تحقق این امر مهم است. نظر به مطالب فوق و با عنایت به آیهی شریفهی: «وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ»[المائدة/2] رسالت شهروندان نیز مشارکت، همکاری و خدمت به همنوعان فارغ از تفاوتهای نژادی، ملی و مذهبی است. در سنت رسول رحمت (ص) نیز بر مودت، رحمت، دوستی و مهرورزی نسبت به همدیگر تأکید شده است: «مَثَلُ المُؤْمِنِینَ فِی تَوَادِّهِم وَتَراحُمِهِم وَتَعَاطُفِهِم مَثَلُ الجَسَدِ، إذا اشْتَكَی مِنْهُ عُضْوٌ تَدَاعَی لَهُ سَائِرُ الجَسَدِ بِالسَّهَرِ وَالحُمَّی» (متفقعلیه)
جماعت دعوت و اصلاح، بر اساس ایمان به جهانبینی توحیدی و مرجعیت قرآن کریم و سنت نبوی و باور به تنوع و دگرپذیری و رواداری، ضرورت همیاری و خیرخواهی، مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و خدمت به همنوعان تشکیل شده است.
جماعت دعوت و اصلاح تشکلی است مدنی که در چارچوب اندیشهی اسلامی و بهمنظور ترویج معنویت، فضایل اخلاقی و تلاش برای توسعهی فردی و اجتماعی در جهت نیل به زندگی متوازن و معنادار فعالیت میکند.
این تشکل به کرامت ذاتی انسان، آزادی و حقوق بشر، عدالت و برابری، میانهروی، نوگرایی، شورا، همبستگی ملی، دگرپذیری و خشونتپرهیزی، در اندیشه و عمل پایبند است.
روش جماعت برای دستیابی به اهداف خود: دعوت، آموزش و تربیت، مشارکت مدنی و نقد و گفتگو میباشد.
حقوق النشر © 1401 رسالة الإصلاح. جميع حقوق الموقع محفوظة. التصميم والتطوير لشركة روبال للبرمجة