بازگشایی مدارس بسته به واكسیناسیون
تكرار چندباره دغدغههای مدرسه و دانشگاه در روزهای اوجگیری كرونا
خاطرات سال گذشته حوزه آموزش دارند دوباره تكرار میشوند؛ از دانشگاهها گرفته تا مدارس. امسال هم با نزدیك شدن به موعد امتحانات آخر ترم دانشگاهها و بحثها چندباره بر سر تكلیف مدارس در سال تحصیلی پیشرو، نمایندگان مجلس هر یك از زاویهای نگرانیها و نقدهای خود را بیان كردند. اما این نخستینبار است كه یكی از اعضای كمیسیون آموزش اعلام كرده است كه بازگشایی فیزیكی مدارس قرار است منوط به زمان اجرایی شدن واكسیناسیون عمومی در كشور باشد. مهدی اسماعیلی روز گذشته گفت: «بازگشایی مدارس مشروط به واكسیناسیون عمومی است.»
مهدی اسماعیلی، عضو كمیسیون آموزش مجلس به خانه ملت گفته است: «بازگشایی مدارس زمانی اتفاق میافتد كه از فروكش شدن كرونا در كل كشور اطمینان حاصل شود، نقل و قولهای متفاوتی درخصوص زمان واكسیناسیون عمومی
بر سر زبانهاست، قبل از شروع سال جدید سخن از واكسیناسیون عمومی از اواخر بهار در میان بود اما امروز خبرهایی از شروع واكسینه شدن عموم مردم در مهر ماه منتشر میشود.» حالا اینكه زمان این واكسیناسیون كی باشد، بسته به گمانهزنیهایی است كه ماهها است از سوی مسوولان در جریان است و هر بار تاریخش تغییر میكند. نماینده مردم میانه هم براساس همین گمانهزنیها است كه میگوید: «اگر بتوانیم بخش بزرگی از جمعیت كشور را تا پایان تابستان واكسینه كنیم اوایل مهر ماه زمینه بازگشایی مدارس فراهم خواهد شد و اگر واكسیناسیون عمومی به مهر ماه موكول شود طبیعتا شرایط برای بازگشایی مهیا نیست.»
وزیر آموزش و پرورش ظرف یك سال گذشته بارها تاكید كرده است كه اولویت آموزش بر آموزش حضوری است و هر گاه ستاد كرونا اجازه دهد، مدارس به صورت فیزیكی برگزار خواهند شد. در این مدت دو، سه باری هم مدارس نیمخیزی برای بازگشایی كردند، اول ماه مهر سال تحصیلی جاری در یك تصمیم ناگهانی اعلام شد كه مدارس باید باز شوند و حتی شده به صورت شیفتی و نیمی از ظرفیت، به كارشان ادامه دهند. نقدهای فراوانی در سال گذشته متوجه این نوع تصمیمگیریهای آموزش و پرورش شده اما این اواخر تاكید خاصی بر بازگشایی مدارس نیست، آن هم در شرایطی كه شهرهای بزرگ پس از پایان تعطیلات عید دارند یك به یك از زرد به نارنجی و از نارنجی به قرمز تغییر رنگ میدهند.
با این حال اسماعیلی میگوید كه «حرف و حدیثهای مختلفی درخصوص بازگشایی مدارس» شنیده شده كه با شرایط اپیدمی در كشور مغایرت دارد. او بر همین مبنا تاكید كرد كه سلامتی دانشآموزان و معلمان مبنای تصمیمگیری درخصوص بازگشایی مدارس خواهد بود و تا زمانی كه شرایط بیماری كرونا در كشور فروكش نكند بیشك اجباری برای حضور دانشآموزان در مدارس نخواهد شد. اسماعیلی در مورد عملكرد آموزش آنلاین گفت: «طی یك سال اخیر آموزش آنلاین در آموزش و پرورش عملكرد مثبتی نداشته و علت اصلی آن كمبود بودجه است، اگر سازمانها، نهادها و وزارتخانههای دیگر در این شرایط حاد به كمك آموزش و پرورش میآمدند بیشك نتیجه مثبتی از عملكرد آموزش آنلاین به دست میآوردیم. در حال حاضر مشكلات عدیدهای از نبود پهنای اینترنت تا نداشتن گوشی اندروید در مسیر آموزش آنلاین دانشآموزان در مناطق محروم وجود دارد كه منجر به افزایش تعداد جا مانده از تحصیل شده بر همین اساس درسنامههایی به صورت كتبی تكثیر و دراختیار دانشآموزان در مناطق محروم قرار گرفت كه طبق گزارشها واصل توزیع این درسنامهها هم به صورت عادلانه نبوده است و برخی دانشآموزان از دریافت آن محروم بودند.
شایان ذكر است آنچه اسماعیلی در مورد بازگشایی مدارس در صورت عمومی شدن واكسیناسیون مطرح كرده است پیش از این از زبان مسوولان آموزش و پرورش شنیده نشده بود.
ماجرای امتحانات دانشگاه
سوی دیگر ماجرای كرونا و آموزش وضعیت داتنشگاهها است. در حالی كه بیش از یك سال است خوابگاههای دانشجویی در وضعیت نیمه تعطیل قرار دارند و جز موارد استثنا، دانشجویان را پذیرا نیستند، كلاسها به صورت كلی آنلاین برگزار میشوند و در معدود مواردی كارگاههای عملی رنگ دانشجویان را دیدهاند باز صحبت از امتحانات كه میشود بحث و جدل بر سر چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم از سر گرفته میشود. همین است كه به گفته عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، دانشجویان و خانوادههایشان با نزدیك شدن به زمان پایان ترم دوباره دست به دامن مجلس شدهاند. او به خانه ملت گفته است: «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان سال گذشته طی اطلاعیه و مصاحبهای اعلام كرده است كه در برخی مناطق امتحانات دانشگاهها به صورت حضوری برگزار میشود.
در همین راستا برخی دانشگاهها خود را برای برگزاری امتحانات حضوری آماده میكنند و به دانشجویان در این خصوص اطلاعرسانی كردهاند كه احتمال برگزاری امتحانات به صورت حضوری هست. این موضوع باعث نگرانی جدی دانشجویان و خانوادههای آنان شده است و مرتبا درحال تماس با دفاتر نمایندگی و ابراز نگرانی از این تصمیم هستند.» به گفته نایب رییس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه ادامه داد: طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و ستاد كرونا، موج چهارم شیوع كرونا آغاز شده است و دانشجویان جهت عزیمت به دانشگاهها باید از حمل و نقل عمومی همچون اتوبوس و قطار استفاده كنند و درخوابگاهها مستقر شوند. این مساله و نگرانی در دانشگاههای مطرح در كلانشهرهایی همچون تهران، اصفهان، مشهد و شیراز بیشتر است چراكه تعداد دانشجویان غیربومی نیز زیاد است: «وقتی تجربه موفق امتحانات مجازی در ترمهای گذشته را داریم و همچنین كلاسهای ترم جاری به طور كامل به صورت مجازی برگزار شده است علت برگزاری امتحانات به صورت حضوری و تهدید سلامتی دانشجویان و همچنین ایجاد زحمت و هزینه برای دانشجویان چیست؟»
مقتدایی گفته است كه در همین مورد مكاتبهای با وزرای علوم، كشور و بهداشت داشته و مطالب و دلایل ارجحیت غیرحضوری بودن امتحانات پایان ترم دانشجویان را ذكر كرده است: «به صورت جدی پیگیر این موضوع هستیم و تذكرات لازم به وزرای مربوطه داده شده است وزارت علوم نیز باید در مورد این مساله با احتیاط و دقت بیشتری عمل كند و نباید دانشجویان در انتظار و نگرانی بمانند تا خرداد ماه مشخص شود كدام شهر كمخطر یا پرخطر است؛ با توجه به تجربه موفق امتحانات غیرحضوری و همچنین مجازی بودن كلاسهای درس، برگزاری امتحانات به صورت مجازی مطلوبتر و به صورت حضوری در این مقطع و شرایط خطرآفرین است.»
انتظار میرود در هفتههای پیش رو بحث امتحانات مدرسهها به خصوص در مقاطع حساسی مانند پایه هشتم و دوازدهم هم به مجموع بحثهای كرونا و آموزش افزوده شوند و همزمان باید در انتظار ماند و دید كه مسوولان، دانشآموزان و خانوادهها، امسال قرار است چطور بر سر موضوع برگزاری كنكور سراسری وارد بحث شوند.
وزیر آموزش و پرورش ظرف یك سال گذشته بارها تاكید كرده است كه اولویت آموزش بر آموزش حضوری است و هر گاه ستاد كرونا اجازه دهد، مدارس به صورت فیزیكی برگزار خواهند شد. در این مدت دو، سه باری هم مدارس نیمخیزی برای بازگشایی كردند، اول ماه مهر سال تحصیلی جاری در یك تصمیم ناگهانی اعلام شد كه مدارس باید باز شوند و حتی شده به صورت شیفتی و نیمی از ظرفیت، به كارشان ادامه دهند.
- 60 بازدید
-
نسخه مناسب چاپ