عوامل مؤثر در انتخاب رشته
انتخاب درست و منطقی رشته، تأثیر به سزایی در ایجاد انگیزه، موفقیت، پیشرفت، خوشبختی فرد، خانواده و جامعه دارد. و چه بسیار کسانی که رشتەی تحصیلی و شغلیاشان با علایق، رغبت، استعداد و تواناییها و... هماهنگ و موازی بوده است منشأ اصلاحات و تغییرات مثبت و بزرگی در سطوح مختلف و در عرصههای مهم جهانی بودەاند و برعکس منشأ مشکلات و گرفتاریها برای خود، خانواده و جامعه و جهانی که در آن به سر میبرند و... پس همانطور که چندی پیش قول داده بودم به هنگام انتخاب رشته نیز با شما و در کنار شما و یار و یاور شما خواهیم بود. به امید اینکه بتوانیم نقشی هرچند کم در موفقیت تحصیلی –شغلی شما داشته باشیم. وَمَا تَوْفِيقِي إِلَّا بِاللَّـهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ.
مجموعه عوامل درونی و بیرونی مؤثر در انتخاب صحیح و درست رشته:
۱- خودشناسی (علایق و رغبت، شخصیت، استعداد و تواناییها، محدودیتها)
۲- بررسی کارنامەی قبولی کنکور (رتبه، زیرگروهها)
۳- آشنایی با رشتههای تحصیلی و مشاغل مربوط به آنها
۴- آشنایی با دانشگاهها
۵- بررسی وضعیت خانوادگی (از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عقیدتی، سیاسی و...)
۶- بررسی وضعیت جغرافیایی محل تولد و تحصیل (از لحاظ آب وهوا، دوری و نزدیکی و...)
۷- جمعآوری رشتهها با توجه به عوامل بالا (در فرم پیشنویس)
۸- اولویتبندی رشتهها صرفاً طبق علاقه (البته قبلاً طبق شناختی که از خصوصیات شخصیتی، کارنامه و نتیجەی کنکور، رتبه، زیرگروههایمان، رشتهها، دانشگاهها، وضعیت خانوادگی و... داشتهایم به جمعآوری رشتهها پرداختهایم و در بند ۸ صرفاً طبق علاقه اولویتبندی میکنیم.)
۹- توکل و اعتمادبه خداوند پس از طی مراحل فوق (وَمَن یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّـهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّـهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّـهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرًا)؛ و هر کس بر خداوند توکل کند، همو وی را کافی است، بیگمان خداوند سررشتهدار کار خویش است، به راستی که خداوند برای هر چیز اندازهای نهاده است. ﴿طلاق: ٣﴾
۱۰- وارد کردن رشتههای اولویتبندی شده و پرینت آن و دریافت و نگهداری کد رهگیری
۱۱- در این مدت باقیمانده (تا اول مهرماه) خود را آماده کردن برای ادامەی تحصیل در دانشگاهها و یا داشتن آمادگی روحی-روانی و... برای مردودی و تحمّل آن و برنامەریزی برای ادامەی زندگی.
منابع و مراجع پیشنهادی:
1-کارنامه و نتیجەی قبولی کنکور (دقت و توجه به رتبه در زیرگروهها)
2-دفترچههای کنکور سراسری (جلد اول و جلد دوم)
3-سایت سازمان سنجش و پیک سنجش
4-شبکههای تلویزیونی، لوحهای فشردە (DVD&CD)، فیلمها و نرمافزارهای مربوط به موضوع
5-مشاوران، دبیران و صاحبنظران متخصص در این زمینه
6-دانشجویان و فارغالتحصیلان (اما مشروط)
7-خود فرد کنکوری (تصمیم گیرندەی نهایی پس از طی مراحل فوق و مشاوره و مشورتهای لازم خود فرد کنکوری است و کسی حق تصمیمگیری برای او را ندارد، ولی کمک به تصمیمگیری آری)
بە یاد داشتە باشیم خداوند خالق آمر، در آیەی (وَعَسَىٰ أَن تَکْرَهُوا شَیْئًا وَهُوَ خَیْرٌ لَّکُمْ وَعَسَىٰ أَن تُحِبُّوا شَیْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّکُمْ وَاللَّـهُ یَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ) و آن برای شما ناخوشایند است، و چه بسا چیزی را ناخوش داشته باشید و آن به سود شما باشد، و چه بسا چیزی را خوش داشته باشید و آن به زیان شما باشد، و خداوند میداند و شما نمیدانید. ﴿بقرة: ٢١۶﴾» را سرلوحهی زندگی خود قرار دهیم. ما تلاش و کوشش خود را کردهایم و نتیجه را به خدا میسپاریم و هرچه پیش آید، خوش آید.
در پایان توصیه میکنم تا حال کنکور، بخشی از زندگی ما بوده و یا خواهد بود و همەی زندگی ما نیست. پس خود و زندگیمان را فدای کنکور نکنیم. کسان زیادی موفق بودەاند و در دانشگاهها هم تحصیل نکردەاند. و کسانی هم با رنج و مشقت فراوان وارد دانشگاهها شدهاند و بر اثر سهلانگاری و خوشباوری و... در دام انسانهای ناباب گرفتار آمده و سر از ناکجاآباد درآوردهاند. پس هوشیار باشیم و بیدار.
آرزوی قلبی ما موفقیت شما عزیزان است.
- افزودن نظر جدید
- 7852 بازدید
-
نسخه مناسب چاپ